Hur fungerar en luftfuktare?

Luftfuktaren producerar ånga som absorberas i luften. Det gör den med hjälp av vatten som du fyller den med. Det finns väldigt många olika sorters luftfuktare. Den vanligaste i marknaden är så kallad ultrasonisk – som har en metallskiva som vibrerar med en ultrasonisk frekvens, vilket delar vattenmolekylerna och skickar ut dimma som absorberas som ånga i luften som ni kanske sett tidigare. Processen är både miljövänlig och ger inget ljud alls.

För att förebygga mot bakterier behöver luftfuktaren rengöras regelbundet. Se till att vattnet är alltid fräscht och att alla filter är rena. Om vattenångan är smutsig från en luftfuktare så kan den ge motsatt effekt – nämligen astma- och allergibesvär liksom  andra förkylningsliknande symtom.

 

Aroma diffuser – luftfuktare med doft eller eterisk olja

Många luftfuktare fungerar även som doftspridare och där man kan droppa eterisk olja på sedan sprider sig en härlig doft i hemmet. Det finns väldigt många luftfuktare/doftspridare av olika kvalitet och priser, Oftast är en del större maskiner och andra blir finare som inredningsdetalj – och väldigt många är gjorda i en särskilt plast som klarar av ren eterisk olja. Kolla noga vad som gäller för din doftspridare eller den du är intresserad av att köpa.

Vårt team använder sig av denna luffuktare i kontoaret:
https://igift.se/product/liten-luftfuktare som endast kostar 99kr hos iGift.se